Beef (boeuf) Stroganoff

Aşağa gitmek

Beef (boeuf) Stroganoff

Mesaj tarafından Emre Turan Bir Ptsi Ağus. 24, 2015 3:56 pm

Eveeeet tariflerimize, yapmasını da yemesini de en sevdiğim yemeklerden biri olan Beef Stroganoff ile başlayabiliriz Smile
Vereceğim tarifte yok şu kadar gr bilmem ne, yok bu kadar ml bilmem ne diye miktarlar kullanmayacağım, klasik göz kararı ve sizin de lezzet zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Mesela siz kişi sayısına göre, yiyecek kişilerin isteğine göre et miktarını ayarlayabilirsiniz. Benim ölçülerimle verecek olursam bir kaplan besliyormuş gibi hissedebilirsiniz Smile

Malzemeler;
- İnce şeritler halinde doğranmış dana eti (lezzetinden ötürü yağları ayrılmış antrikot veya bonfile, normalde antrikot yağlı daha lezzetlidir ama bu yemekte güzel olmaz, lastik çiğniyor gibi hissedersiniz),
- Et miktarına göre 1 orta boy veya büyük boy soğan,
- Büyüklüğüne göre 1-2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı kadar hardal
- 6-7 orta boy mantar
- 2-3 tutam karabiber, 3-4 tutam kimyon, zevke göre tuz,
- Sıvı yağ, tereyağ
- 1 Küçük paket krema
- 1-2 yemek kaşığı un.


Öncelikle sıvı yağı, geniş bir tencere veya tavada ısıtın, sorna soğan ve sarımsakları atın çok az çevirip hemen etleri atın. Etler sularını salacak ve soğanlarla beraber bu suyu geri çekecek ve soğanlar da bu sayede yumuşayacak. Karabiberi ve kimyonu suyunu çekmeden ekleyin sonrasında etler suyunu çekince 1 bardak ılık suyu ve hardalı ekleyin karıştırın. Ocağın altını en kısığa alın. Etler biraz yumuşayınca, mantarları ince doğrayıp ekleyin ve onlar da suyunu salana kadar kısık ateşte pişirin. Mantarlar suyunu salınca önce tereyağını ekleyin. Hafif hafif suyunu çekmeye başlayınca unu eklemeye başlayın.. Unu eklerken hepsini tek seferde eklemeyin yavaş yavaş ekleyin ki sonra hamur yemek zorunda kalmayın. Karıştırıp katılaştığını görünce tekrardan sulandıracak kadar kremayı ekleyin ki biraz fazla krema olursa bir şey olmaz hatta daha lezzetli bile oluyor. Baktınız çok cıvık bir halde çok az daha un ekleyip biraz daha homojen hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu durumdayken tuz ekleyin ve ardından karıştırdıktan sonra 10-15 dk en kısık ateşte (ki ocağın en küçük gözünde tavsiye ederim) pişirin. Baktınız çok homojen ve kuru oldu çay bardağıyla çok azar azar su ekleyin ve pişirmeye devam edin. Hafif fokurdadığını görünce ocaktan alın ve servis edin Smile

Afiyet bal şeker olsun...
Kendi kendime canımı çektirttim akşam yapayım bari Smile

Not: Et yemekleri yaparken asla tuzu önceden fazlaca eklemeyin. Yemeğin pişmesine yakın koyun ki etiniz sertleşmesin. Izgara yaparken tuz eklemeye pek gerek yoktur. Etin kendi tuzu yetecektir.
Not2: Et pişirirken (yemek veya ızgara) asla orta ateşi geçmeyin ki esasen her zaman kısık ateş kullanılması gerekir, yoksa etin dışı çabuk pişip suyunu salarken, etiniz sertleşir ve lezzeti kaçar. Ondan yukarıdaki tarifte de orta ile kısık ateş arası kullanın ama etler suyunu çektikten sonra en kısığa alın (dediğim gibi ocağın en küçük tarafında bile en kısık en iyisidir)
Not3: Eti mühürleme işlemi dışında bir başka pişirme uygularken kesinlikle et üzerinde siyah bölümlerin oluşmasından kaçının, hem lezzeti kaçar hem de et sertleşir ve yanık bölümler mide sindirimi açısından sıkıntı çıkartır.
Not4: Şimdi hatırladım, mantarların kabuğunu soyun yoksa çok kötü kekre bir tat alabilirsiniz..

Sormak isteyeceğiniz bir şey olursa buyrun Smile

to be continued..........


En son Emre Turan tarafından Ptsi Ağus. 24, 2015 4:23 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Emre Turan

Posts : 102
Join date : 28/07/15
Age : 37
Location : İstanbul

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Beef (boeuf) Stroganoff

Mesaj tarafından TTMTK Bir Ptsi Ağus. 24, 2015 4:07 pm

Ellerine, emegine saglik kardesim. Stroganoff'un her turlusu 10 numaradir ama ekledigin besin malzemeleri ve yapilisini okuduktan sonra bunu yapan birak tabagi, tavayi yalar vallaha Wink

+1


_________________
- Ne Mutlu Turkum Diyene -
avatar
TTMTK
Admin

Posts : 774
Join date : 26/07/15

Kullanıcı profilini gör http://teamturkiye.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz