Team Turkiye Motorsport
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ev yapimi tavuk corbasi

Aşağa gitmek

Ev yapimi tavuk corbasi Empty Ev yapimi tavuk corbasi

Mesaj tarafından TTMTK Çarş. Kas. 18, 2015 9:42 am

Bunu blogumuzdada paylastim bu hafta ama her yemegimizi forumumuzdada paylasmamiz önemli, guzel bir yemek kutuphanesi olmasi icin  Wink


Ev yapimi sehriyeli tavuk corbasi veya öluyu dirilten corba diyede gecer bizim evde...Smile
Tam 1 tavuk 5 litre suyla en yuksek isida pisecek, piserken suzgec ile köpugu devamli alinacak/temizlenecek. Ara-sira tavugun etinin pisip pismedigine bakilacak, bunu en iyi sekilde tavugu buyukce suzgec bir kepceyle kaldiriyorsun ve kanatlarin ne kadar yayildigina bakiyorsun, icine bir havuc, 1 adet sogan, 2 cay kasigi tuz ve yaklasik 10-15 adet karabiber topu ekliyorsun. Tavugun eti pistikten sonra tavugu ayri bir kaba aliyorsun ve suyunu suzgecten geciriyorsun, havuc, karabiber ve sogan tortularini cöpe atiyorsun. Tavugun etini kemiginden guzelce ayikladiktan sonra tekrar suyun icine koyuyorsun ve tencerenin icine 200gram kadar tel sehriye ilave ediyorsun 15-20 dakika sonra tavuk corbaniz hazir, afiyet olsun. Bizim tavugumuzda 1kg tavuktan asagi yukari 350gram net et cikiyor, kalori, karb/protein vs.  sonuclari bu rakamlara göre cikti

100gram sehriyeli tavuk corbamizda...
Kalori   : 30kcal
Yag       : 1g
Karb     : 4g
Protein  : 2g
Lif         : <0
TTMTK
TTMTK
Admin

Posts : 774
Join date : 26/07/15

https://teamturkiye.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz